Iedereen die weleens in Azië is geweest weet hoe verrukkelijk het streetfood daar is. Grote wokken en stomende pannen vind je op elke hoek van de straat en voor een habbekrats eet je de lekkerste gerechten.
Het grappige is dat veel van deze gerechten van zichzelf vaak al vegan zijn (net zoals zoveel van ons dagelijkse eten).
Bovendien zijn ze heel makkelijk én snel te maken. Zoals deze smakelijk Orientaalse Wok met Broccoli en Paksoi.
Eet smakelijk!
Japanse Stir-fry met Gember, Limoen & Knapperige Groentes
Ingrediënten
- 2 nestjes noedels
- 1 stuk gember van 1 x 1 cm, geschild en fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 venkel knol, in dunne ringen gesneden
- 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 4 strengen van een paksoi, grofgesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
- 4 eetlepels sojasaus
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 limoen
- 1 handje koriander
Instructies
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze goed af met koud water.
- Pak een ruime wok en doe er 2 eetlepels sojasaus in. Bak hier de knoflook, de gember en de champignons op middelhoog vuur in aan. Voeg na ongeveer 4 minuten de venkel en de broccoli toe. Wok dit op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Voeg als laatste de paksoi en het sesamzaad toe. Bak dit alles nog eens 3 minuten. Schenk de rest van de sojasaus over de groentes heen. Serveer met limoensap, koriander en noedels.
Gemarineerde tofu i.p.v. kipstukjes !!! Ook lekker :))) Bedankt voor recept Maik!
Ook voor jullie een mooi weekend. Gefeliciteerd met je verjaardag !!
Oh ja, dat is ook zeker een goede optie. Of wat dacht je van gemarineerde tempeh! Tip: eerst de tempeh even stomen voordat je het marineert. Enne bedankt voor de felicitaties 🙂
Bakken in een scheutje ‘water’? Denk dat t olie moet zijn, toch?
Hi Ilse,
Nee.. we bedoelen echt water. Lees hier waarom:
https://www.veganrevolutie.nl/olie/
Ik vond het heerlijk, dank daarvoor! Alleen wist ik niet welk type soyasaus.. de zoute of de zoete.. ik heb maar een combi gedaan…
Wij gebruiken altijd de zoute. Helaas wordt er veel gesjoemeld met sojasaus dus even opletten welke je koopt: https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/04-10-2018/KN_1701392
Dit was lekker!!! Champignons heb ik er wel uitgelaten (owv allergie) en dosis gember gehalveerd.